Mascarponecrèmetaart met aardbeien
Ingrediënten
Bereidingswijze Mascarponecrèmetaart met aardbeien
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C en vet de springvorm in. Klop in de keukenmachine of met de mixer de eieren met 150 g suiker en de vanillesuiker tot een bleekgele en romige crème.
Stap 2
Spatel het bakmeel luchtig door het beslag. Schenk het beslag in de springvorm.
Stap 3
Bak de biscuitbodem in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Laat de biscuitbodem 5 min. in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en laat op een rooster verder afkoelen.
Stap 4
Klop in de keukenmachine of met de mixer met schone gardes de mascarpone met de slagroom en de overige 50 g suiker in ca. 4 min. tot een dikke crème.
Stap 5
Halveer de biscuitbodem horizontaal. Besmeer de bovenkant van de onderste helft met de jam. Schep er de helft van de mascarponecrème op en dek af met de bovenste helft. Druk licht aan.
Stap 6
Schep de rest van de mascarponecrème op de bovenkant. Verdeel de aardbeien over de taart. Garneer met muntblaadjes en bestrooi dun met poedersuiker.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - springvorm
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie419 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten49 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd13 g
Trefwoorden
![Smakelijk eten!](https://d3r3h30p75xj6a.cloudfront.net/static-images/deka/web/smakelijk-eten-dark-s.png)