Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Marokkaanse zoete aardappelstamppot met andijvie
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Marokkaanse zoete aardappelstamppot met andijvie
Stap 1
Verhit een pan met de roomboter en bak de gehaktballen 20 minuten rondom aan.
Stap 2
Schil intussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Snijd de witte kaas in blokjes.
Stap 3
Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar en giet af.
Stap 4
Stamp de aardappelen met de slagroom en ras el hanout tot een puree. Roer de fijngesneden andijvie door de puree en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verdeel de zoete aardappelstamppot over de borden. Leg op elk bord een gehaktbal en schep er wat van het braadvocht uit de koekenpan overheen. Garneer de stamppot met de witte kaas en de granaatappelpitjes.