Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Marokkaanse tajine met kikkererwten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Marokkaanse tajine met kikkererwten
Stap 1
Hak de tenen knoflook fijn.
Stap 2
Snijd de uien in dunne partjes, de winterwortel in plakjes en de courgette in blokjes.
Stap 3
Laat de kikkererwten uitlekken.
Stap 4
Meng in een hapjespan het hacheevlees met de paprikapoeder, kaneel, komijn, knoflook en tomatenpuree.
Stap 5
Schep ook de uipartjes en plakken wortel erdoor.
Stap 6
Strooi er zout en versgemalen peper over en schenk er 250 ml water bij.
Stap 7
Breng alles met de deksel op de pan tegen de kook aan en stoof het vlees in 2 uur zachtjes gaar.
Stap 8
Schep dan de courgette en kikkererwten erdoor en stoof alles in nog 20 minuten zachtjes gaar.
Stap 9
Serveer de tagine in diepe borden.
