Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Marokkaanse stoofschotel met kip, ras el hanout en olijven
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Marokkaanse stoofschotel met kip, ras el hanout en olijven
Stap 1
Maal de kardemom en kruidnagel in een vijzel en meng met de overige ingrediënten voor de ras el hanout.
Stap 2
Verhit de zonnebloemolie in een tajine en bak de uien, knoflook en kip circa 5 minuten. Voeg 2 eetlepels ras el hanout toe en schep om.
Stap 3
Voeg de gepelde tomaten, courgette, wortel, aardappel, limoen en een flinke snuf zout toe en laat alles minimaal 1 uur stoven.
Stap 4
Voeg de olijven toe en laat nog circa 10 minuten pruttelen zonder deksel op de pan.
Stap 5
Meng de yoghurt met de olijfolie en munt en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stoofschotel met de yoghurtsaus.
Aanvullende benodigdheden
- - vijzel
- - tajine
- - stoofpan met deksel
Voedingswaarden
- Energie620 kcal
- Eiwit34 g
- Koolhydraten38 g
- Vet35 gWaarvan verzadigd9 g