Marokkaanse runderstoof
Ingrediënten
Bereidingswijze Marokkaanse runderstoof
Stap 1
Snijd de riblappen in blokjes van 2 cm. Snijd de ui in grove stukken. Verhit 4 el olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak het vlees in 3 minuten rondom bruin.
Stap 2
Voeg de ui en ras el hanout toe en bak 2 minuten mee. Voeg 500 ml water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 2,5 uur zachtjes stoven.
Stap 3
Halveer intussen de olijven en snijd de abrikozen in stukjes. Voeg samen met de kikkererwten in tomatensaus toe aan de runderstoof en laat nog 30 minuten stoven.
Stap 4
Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Rasp intussen de winterpeen grof. Snijd de munt fijn. Meng de helft van de munt met de rest van de olijfolie en 4 el vocht van de olijven door de wortel.
Stap 6
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de Marokkaanse runderstoof op een grote schaal en garneer met de rest van de munt.
Stap 7
Serveer met de couscous en wortelsalade. Lekker met yoghurt en harissa.
