Marokkaanse lunchbox Couscoussalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Marokkaanse lunchbox Couscoussalade
Stap 1
Avond vantevoren: Kook het ei in 8 minuten hard en laat het schrikken. Snijd de paprika in kleine blokjes en 3 tomaatjes in kleine stukjes. Meng de couscous in een kom met paprika, tomatenstukjes, fijngehakte peterselie, citroensap en olijfolie. Schenk er zoveel koud water op dat de couscous net onder staat. Laat de couscoussalade afgedekt tenminste 15 minuten bij kamertemperatuur staan. Of zet de couscoussalade tot de volgende dag afgedekt in de koelkast. Leg het ei in de koelkast.
Stap 2
Voor vertrek: Pel het ei en snijd het in vieren. Halveer 3 cherrytomaatjes. Leg de slablaadjes in de lunchbox en schep de couscoussalade erop. Garneer met de partjes ei en cherrytomaatjes. Sluit de lunchbox goed af. Doe de dadels en abrikozen in het kleine bakje.
Aanvullende benodigdheden
- - lunchbox
- - afsluitbaar bakje
Voedingswaarden
- Energie535 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten66 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd4 g