Mangotaartjes met kokosroom
Ingrediënten
Bereidingswijze Mangotaartjes met kokosroom
Stap 1
Snijd de roomboter in blokjes. Meng in een kom de bloem met vier vijfde van depoedersuiker, zout en boter. Wrijf met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Voeg de eidooiers en 2 eetlepels koud water toe en kneed alles snel tot een soepel deeg. Laat het verpakt in folie 20 minuten in de koelkast rusten.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg tot een grote lap van 3-4 mm dik. Vet de taartvormpjes in. Snijd met behulp van de schotel voor ieder persoon een cirkel uit het deeg. Bekleed elke taartvorm met een cirkel. Druk het deeg goed aan en snijd het overtollige deeg iets boven de rand van de taartvorm weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Stap 3
Bak de taartbodems in 15-20 minuten goudbruin. Laat ze 5 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en laat ze op een taartrooster verder afkoelen. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees langs de pit af. Schaaf de stukken mango met een dunschiller in dunne, lange plakken. Breng een pan ruim water met 1 eetlepel limoensap aan de kook en kook de plakken mango 1-2 minuten. Spoel de mango in een vergiet met koud water en laat goed uitlekken.
Stap 4
Klop in een kom de slagroom met twee eetlepels poedersuiker, twee eetlepels limoensap en slagroomversteviger stijf. Spatel limoenrasp en geraspte kokos erdoor. Zet de taartbodems op een plank en strijk de kokosroom over de bodems uit. Steek de plakken mango in een cirkel rechtop in de room, zodat ze samen een roos vormen. Garneer met basilicum.