Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Mangosalade
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Mangosalade
Stap 1
Halveer de sjalotten en snijd in flinterdunne halve ringen. Halveer de limoen en pers deze uit. Besprenkel de sjalotten met 2 el limoensap.
Stap 2
Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper en snijd in flinterdunne reepjes.
Stap 3
Meng in een slakom met de sjalotten en het limoensap. Schil de mango's en schaaf boven de kom dunne plakken van het vruchtvlees tot de pit.
Stap 4
Schil de wortel en rasp of schaaf dunne linten en meng met de mango.
Stap 5
Pluk het blad van de basilicum, scheur grof en meng door de salade. Breng op smaak met een beetje zout (en indien te pittig een beetje suiker).
Stap 6
Hak de pinda's grof en bestrooi de salade met pinda's en gebakken uitjes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie200 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten28 g
- Vet7 gWaarvan verzadigd1 g
Trefwoorden
