Makreel ‘gegaard' in wei met citrus en koolraap
Ingrediënten
Bereidingswijze Makreel ‘gegaard' in wei met citrus en koolraap
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170ºC. Was de koolrapen goed, schil ze en halveer ze. Meng het zout met het eiwit.
Stap 2
Leg de koolrapen met de platte kant naar beneden op de bakplaat en bedek ze met het zoutmengsel. Bak circa 45 minuten in de oven.
Stap 3
Meng de wei (uitlekvocht van 1 l yoghurt) met het citroensap en 10 gram zout in een lage schaal. Verwijder het vel van de makreel en marineer de visfilets in het uitlekvocht circa 5 minuten in de koelkast.
Stap 4
Haal de ‘gegaarde' makreelfilets voorzichtig uit het vocht en bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer de makreel met de dressing, zoetzure ui, grapefruit en toefjes yoghurtsaus. Zet de koolraap erbij en breek de zoutkorst open.
Stap 5
Serveer de makreel met de zoetzure rode ui, grapefruit, citrusdressing en spuit wat yoghurtsaus ernaast. Zet de koolraap erbij en breek de zoutkorst open.
Aanvullende benodigdheden
- - blender
- - spuitzak
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie751 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten60 g
- Vet46 gWaarvan verzadigd6 g