Maki avocado met zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Maki avocado met zalm
Stap 1
Zet een pan op het vuur en voeg de sushirijst en 350 ml koud water toe. Dek de pan af, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Zet het vuur uit en laat de rijst 15 minuten afgedekt rusten. Verwijder daarna de deksel en maak de rijst los met een vork.
Stap 2
Meng de rice vinegar met het zout en giet over de rijst terwijl de rijst nog warm is. Dek af met een vochtige theedoek en bewaar op kamertemperatuur totdat je de rijst nodig hebt.
Stap 3
Snijd de zalm in reepjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in plakjes.
Stap 4
Leg een vel nori met de glanzende kant naar beneden op een sushi-rolmatje. Schep 1/4 van het rijstmengsel erop, maak je handen nat en verspreid de rijst. Laat aan de bovenkant een ruimte van ca. 7 cm vrij.
Stap 5
Verdeel de zalm en avocado over de rijst en rol de nori strak op. Zorg dat de ingrediënten niet verschuiven, maak de bovenste rand vochtig met een beetje water en sluit de rol goed af. Herhaal bovenstaande stappen voor de overige 3 nori vellen.
Stap 6
Maak een scherp mes nat en snijd de rollen in 5-6 stukken.
Stap 7
Serveer de sushi met de wasabi paste, sushi ginger en sojasaus.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie535 kcal
- Eiwit14.4 g
- Koolhydraten67.8 g
- Vet12.6 gWaarvan verzadigd2 g