Maissoep met flensjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Maissoep met flensjes
Stap 1
Snipper de ui. Smelt in een soeppan 40 gr boter en fruit de ui met 1 tl kerriepoeder. Roer er 1 el bloem door en laat de roux op laag vuur kort garen.
Stap 2
Voeg de maiskorrels en het bouillonblokje met 700 ml (kokend) water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 minuten koken.
Stap 3
Snijd intussen de lente-ui in dunne, schuine ringen. Zeef de resterende bloem boven een kom met een beetje zout en 0,5 tl kerriepoeder.
Stap 4
Breek er het ei boven en voeg al kloppend beetje bij beetje de melk toe tot een beslag ontstaat. Voeg 2 el lente-ui toe aan het beslag.
Stap 5
Verhit een koekenpan met 10 g boter en bak met een kwart van het beslag in 3- 4 minuten een flensje. Keer halverwege. Herhaal voor de overige 3 flensjes. Houd warm op een bord onder een deksel.
Stap 6
Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm al roerend. Pureer met de staafmixer en druk met een houten lepel door een zeef.
Stap 7
Voeg de helft van de lente-ui toe aan de soep. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 8
Rol de flensjes op en snijd in ringen. Verdeel de soep over 4 kommen, leg er de flensjes op en bestrooi met de resterende lente-ui.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
- - zeef
Voedingswaarden
- Energie552 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten34 g
- Vet40 gWaarvan verzadigd27 g