Mac and cheese met witlof
Ingrediënten
Bereidingswijze Mac and cheese met witlof
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de witlofstronken.
Stap 2
Halveer in de lengte en snijd overdwars in reepjes. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de ham in reepjes.
Stap 3
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een derde van de boter in een koekenpan en roerbak de witlof 5 minuten.
Stap 4
Neem de pan van het vuur en laat staan tot gebruik.
Stap 5
Verhit de rest van de boter in een sauspan en voeg de bloem toe. Laat al roerend 3 minuten garen.
Stap 6
Voeg op laag vuur, beetje bij beetje, al roerend met een garde de melk toe en laat al roerend 3 minuten zachtjes koken tot een gladde, gebonden saus.
Stap 7
Voeg 175 gr kaas toe en laat er al roerend doorheen smelten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Stap 8
Giet de pasta af en meng met de witlof, driekwart van de bosui, ham en de bechamelsaus en verdeel over een ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en de paneermeel.
Stap 9
Bak 20 minuten in de oven. Garneer met de rest van de bosui.
Aanvullende benodigdheden
- - grote ovenschaal (30 x 40 cm)
Voedingswaarden
- Energie802 kcal
- Eiwit44 g
- Koolhydraten68 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd22 g