Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Maaltijdsalade met gerookte makreel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Maaltijdsalade met gerookte makreel
Stap 1
Hak de peterselie grof. Snijd de puntjes van de peultjes. Kook de peultjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Schil met een dunschiller de bospenen en schaaf ze daarna in lange linten. Snijd de paprika in lange dunne repen.
Stap 2
Meng in een schaal bladsla met paprika, bospeenlinten en peultjes. Schep de azijn en olijfolie erdoor. Schep in een kom hüttenkäse om met mosterd, peterselie en versgemalen peper. Verwijder de kop en staart van de makreel en trek het vel weg. Haal de stukken makreel van de graten.
Stap 3
Verdeel de salade over de borden en leg de stukken makreel erop. Schep het hüttenkäsemengsel in het midden