Maaltijdsalade met gerookte makreel en watermeloen
Ingrediënten
Bereidingswijze Maaltijdsalade met gerookte makreel en watermeloen
Stap 1
Hak de oregano fijn.
Stap 2
Snijd de olijven in vieren.
Stap 3
Halveer de granaatappel, pers 1 helft uit op een citruspers en schep pitjes uit de andere helft.
Stap 4
Klop in een kommetje het granaatappelsap met de olijfolie, oregano, wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing.
Stap 5
Maak de makreel schoon: verwijder kop en vel en neem het visvlees in grote stukken van de graat.
Stap 6
Snijd de watermeloen in parten en snijd het vruchtvlees uit de schil.
Stap 7
Snijd het vruchtvlees in blokjes en meng ze in een kom met de helft van de dressing.
Stap 8
Was de sla, maak de bladeren droog (in een slacentrifuge) en scheur ze in stukken.
Stap 9
Verdeel de sla en rucola over diepe borden en schep de watermeloensalade erop.
Stap 10
Leg de stukken makreel erop en strooi de olijven en kappertjes erover.
Stap 11
Sprenkel de resterende dressing erover.
Stap 12
Serveer met stokbrood.
Stap 13
Menusuggestie voor: groene salade met plakjes vleeswaar zoals katenspek of rauwe ham.
Stap 14
Na: browniepudding.
