Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Luxe appel-perentaartjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Luxe appel-perentaartjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Wel de rozijnen in de (lauwwarme) appelsap.
Stap 2
Maal voor de vulling de hazelnoten met de suiker en kaneelpoeder fijn. Voeg de maizena, het ei en 15 gram boter toe en meng goed. Zet dit mengsel apart.
Stap 3
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed de taartvormpjes met het deeg en verdeel de vulling erover. Leg de appel, peer en rozijnen erop.
Stap 4
Smelt de rest van de boter en strijk deze over het fruit. Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Stap 5
Laat helemaal afkoelen en garneer met een quenelle van slagroom.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 kleine lage taartvormpjes
Voedingswaarden
- Energie745 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten46 g
- Vet57 gWaarvan verzadigd29 g