Linzentaartje met geitenkaasroom
Ingrediënten
Bereidingswijze Linzentaartje met geitenkaasroom
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Bestrijk de plakjes filodeeg aan 1 kant dun met olijfolie. Leg in elk schaaltje 2 plakjes deeg met de oliekant naar beneden.
Stap 3
Duw het deeg in de schaaltjes, de bovenkant mag wat rommelig zijn, en bestrijk ook de bovenkant met olijfolie.
Stap 4
Zet de schaaltjes op de bakplaat in de oven en bak de deegbakjes in 8-10 minuten goudbruin en knapperig. Laat de knapperige bakjes afkoelen en zet ze op borden.
Stap 5
Snijd intussen een halve ui in flinterdunne ringen en snipper de rest. Schil de rauwe biet en snijd hem in piepkleine blokjes. Leg de uiringen in een schaaltje en leg de bietblokjes erop.
Stap 6
Schenk de azijn erop en laat de ui en biet tenminste 3 uur marineren tot ook de uiringen rood zijn.
Stap 7
Schaaf de wortel met een dunschiller in lange dunne linten. Leg ze in een diep bord en schep ze om met een eetlepel azijn, 2/5 eetlepels olijfolie en wat zout en versgemalen peper.
Stap 8
Rooster de grof gehakte hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze in een kommetje afkoelen.
Stap 9
Klop in een kom de slagroom stijf en klop de verkruimelde geitenkaas erdoor. Bewaar dit mengsel tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Stap 10
Verwarm 3/5 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui met de fijngehakte knoflook zachtjes glazig.
Stap 11
Giet de linzen af en doe ze samen met de wijn, mosterd en fijngehakte peterselie in de pan.
Stap 12
Warm de linzen in 3-4 minuten al omscheppend goed door en laat het vocht verdampen.
Stap 13
Schep de warme linzen in de knapperige bakjes in de borden en schep er een flinke dot geitenkaasroom op.
Stap 14
Strooi de blokjes biet erover en leg de uiringen erop. Strooi de hazelnoten erover.
Stap 15
Verdeel wat veldsla en rucola rond de bakjes en drapeer de wortelrepen erop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie480 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten39 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd9 g