Linzenstoofpotje met kastanjechampignons
Ingrediënten
Bereidingswijze Linzenstoofpotje met kastanjechampignons
Stap 1
Snijd de worst in dunne plakjes en bak ze in een hapjespan op zacht vuur tot er vet uitkomt.
Stap 2
Draai het vuur hoger en bak de chorizo knapperig bruin.
Stap 3
Snijd intussen de prei in ringen van een cm en de wortel in plakken van een halve cm dik.
Stap 4
Giet de linzen af en vang het vocht op.
Stap 5
Schep de plakjes chorizo uit het vet op een bord.
Stap 6
Schenk de helft van het chorizovet uit de hapjespan in een koekenpan.
Stap 7
Bak de prei en wortel in de hapjespan al omscheppend vier minuten.
Stap 8
Schep de linzen, tijm, wat zout en peper erdoor.
Stap 9
Warm alles al roerend goed door.
Stap 10
Voeg zo nodig een scheut linzenvocht toe.
Stap 11
Bak de champignons in de koekenpan met chorizovet in vier tot zes minuten bruin en gaar.
Stap 12
Schep de champignons en chorizo door de linzen.
Stap 13
Serveer het gerecht in diepe borden.
Stap 14
met stokbrood erbij.
