Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Linzensoep
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Linzensoep
Stap 1
Snipper de ui.
Stap 2
Schil de wortel en pastinaak en snijd ze in blokjes.
Stap 3
Snijd de bleekselderij in boogjes.
Stap 4
Verwarm de olijfolie in een soeppan en schep de ui, wortel, pastinaak en bleekselderij erdoor.
Stap 5
Roerbak twee minuten op zacht vuur.
Stap 6
Strooi de Italiaanse kruiden erover en schep de linzen met vocht erdoor.
Stap 7
Schenk de bouillon met vlees erbij en voeg nog drie potten met water toe.
Stap 8
Breng het geheel al roerend aan de kook.
Stap 9
Snijd de braadworsten in plakjes en roer ze door de soep.
Stap 10
Laat de soep een kwartier zachtjes koken.
Stap 11
Serveer de soep in wijde kommen.
Stap 12
Lekker met er bruin stokbrood.
