Linzensoep met pastinaak
Ingrediënten
Bereidingswijze Linzensoep met pastinaak
Stap 1
Snipper de ui.
Stap 2
Hak de oregano fijn.
Stap 3
Smelt de helft van de boter in een soeppan en bak hierin de plakjes spek krokant.
Stap 4
Laat de plakjes op keukenpapier uitlekken.
Stap 5
Fruit de ui in het bakvet zachtjes glazig.
Stap 6
Roer de linzen en Italiaanse kruiden erdoor en bak nog twee minuten.
Stap 7
Voeg daarna al roerend de bouillon toe.
Stap 8
Breng alles al roerend aan de kook en kook de soep in twintig minuten zachtjes gaar.
Stap 9
Schil intussen de pastinaak met een dunschiller en snijd hem schuin in plakken.
Stap 10
Smelt de rest van de boter in de hapjespan en schep de stukken pastinaak met oregano en citroensap erdoor.
Stap 11
Sprenkel er wat water over en smoor de pastinaak afgedekt in zes tot acht minuten zachtjes gaar.
Stap 12
Pureer de linzensoep met een staafmixer en breng op smaak met out en versgemalen peper.
Stap 13
Serveer met de stukken pastinaak en de plakjes spek in het midden.
