Limoenkwarktaartje met groen fruit
Ingrediënten
Bereidingswijze Limoenkwarktaartje met groen fruit
Stap 1
Extra nodig: keukenmachine, springvorm (18-20 cm) en een handmixer met garden.
Stap 2
Vet de springvorm licht in en bekleed de bodem met bakpapier.
Stap 3
Boen de limoenen schoon.
Stap 4
Week de gelatine 10 minuten in een kom met koud water.
Stap 5
Verkruimel de spritsen fijn in de keukenmachine.
Stap 6
Meng er zoveel jam door dat het een wat plakkerig deeg wordt.
Stap 7
Druk het deeg uit op de bodem van de vorm tot deze egaal bedekt is met een koeklaagje.
Stap 8
Verwijder het klokhuis uit de helft van de appels en snijd de appel in dunne plakjes.
Stap 9
Bedek de taartbodem met de plakjes appel.
Stap 10
Rasp de groene schil van de helft van de limoenen en pers deze limoen uit.
Stap 11
Verwarm het sap in een steelpan.
Stap 12
Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerend op in het warme sap.
Stap 13
Laat iets afkoelen.
Stap 14
Klop in een kom de slagroom met suiker stijf.
Stap 15
Doe de vanillekwark in een andere kom en meng het gelatinemengsel en de limoenrasp erdoor.
Stap 16
Spatel vervolgens de room erdoor.
Stap 17
Doe het kwarkmengsel over in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
Stap 18
Laat de kwarktaart in de koelkast in 3-4 uur stevig worden.
Stap 19
Schil de kiwi's.
Stap 20
Snijd de resterende appel en limoen en de kiwi's in dunne plakjes.
Stap 21
Neem de taart uit de koelkast, verwijder de vorm en zet de taart op een schaal.
Stap 22
Maak bovenop een mooie berg van fruit.