Limburgse nonnevotten
Ingrediënten
Bereidingswijze Limburgse nonnevotten
Stap 1
Verwarm de melk tot lauwwarm. Voeg de gist toe, roer door en laat 5 minuten staan. Schep de bloem in een ruime kom, maak een kuiltje in het midden en schenk de warme melk met gist erin. Voeg de basterdsuiker, boter en een snuf zout toe.
Stap 2
Kneed met bloem bestrooide handen in circa 5 minuten tot een glad deeg. Maak een bal van het deeg en laat afgedekt circa 1 uur rijzen.
Stap 3
Kneed het deeg nogmaals door en verdeel in 15 bolletjes. Rol elk bolletje uit tot circa 20 cm lang en leg een knoop erin. Laat de deegknopen nogmaals 30 minuten rijzen op de bakplaat.
Stap 4
Verhit de frituurolie tot 175ºC. Frituur de nonnevotten in 5-7 minuten rondom goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Schep de fijne suiker op een bordje en wentel de warme nonnevotten erdoor.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie290 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten34 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd6 g