Lichtgebonden preisoep met een sesamkrokantje
Ingrediënten
Bereidingswijze Lichtgebonden preisoep met een sesamkrokantje
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het filodeeg in 8 driehoekjes.
Stap 2
Bestrijk met de gesmolten boter en leg de driehoekjes op elkaar zodat er 4 driehoekjes ontstaan. Leg op de bakplaat, bestrijk licht met eidooier en bestrooi met het sesamzaad en grof zeezout.
Stap 3
Bak in de oven in circa 5 minuten krokant. Neem de krokantjes uit de oven en laat afkoelen.
Stap 4
Houd wat preiringen apart om te garneren. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de rest van de prei, sjalot en knoflook circa 10 minuten.
Stap 5
Voeg de bloem toe en roer door. Voeg vervolgens de bouillon en wijn toe en laat nog 10 minuten pruttelen.
Stap 6
Neem de pan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Verdeel over 4 kommen, schep wat crème fraîche erop en serveer met een sesamkrokantje en preiringen.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie205 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten13 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd5 g