Lichte erwtensoep met prei
Ingrediënten
Bereidingswijze Lichte erwtensoep met prei
Stap 1
Leg het vlees, de erwten, laurier en verkruimelde bouillonblokjes in een grote soeppan. Steek de kruidnagels in de sjalot en leg deze erbij. Giet 1,5 liter koud water erop, roer even door en breng rustig aan de kook. Laat afgedekt minimaal 1 uur zachtjes koken.
Stap 2
Snijd intussen de preien in de lengte door en spoel onder koud water schoon. Snijd in stukken van 5 cm en snijd deze vervolgens in flinterdunne reepjes.
Stap 3
Schep het vlees, de sjalot met kruidnagel en de laurier met een schuimspaan uit de pan en snijd het vlees in kleine stukjes. Voeg de helft van de bladselderij toe aan de soep en pureer helemaal glad.
Stap 4
Voeg het gesneden vlees en preireepjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en roerbak de broodblokjes om en om bruin. Bestrooi met zout en peper. Schep de soep in kommen en bestrooi royaal met peper, de rest van de bladselderij en croutons.
