Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Libanese wraps met komkommeryoghurt
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Libanese wraps met komkommeryoghurt
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een pan met 1 el olijfolie en bak de kikkererwten met het paprikapoeder 6 minuten tot de kikkererwten bruin kleuren.
Stap 2
Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Rasp 1/3 komkommer op een grove rasp, doe in een theedoek en knijp het vocht uit. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in plakken. Snijd de zalm in stukken van 2 cm.
Stap 3
Plaats de Libanese wraps op een ovenrooster en bak 3 minuten in de oven.
Stap 4
Meng de Griekse yoghurt met het sap en rasp van de citroen en de geraspte komkommer, breng op smaak met zout en peper en verdeel over de wraps. Leg de avocado, zalm en kikkererwten op de yoghurt.
Aanvullende benodigdheden
- - grove rasp
Voedingswaarden
- Energie621 kcal
- Eiwit26.7 g
- Koolhydraten43.5 g
- Vet35.3 gWaarvan verzadigd8.6 g