Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Libanese broodsalade met granaatappel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Libanese broodsalade met granaatappel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Scheur de pitabroodjes in stukjes van 2 cm. Meng het brood in een kom met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Leg op een bakplaat en bak in de oven knapperig en goudbruin.
Stap 2
Klop intussen de rest van de olijfolie met de knoflook, citroensap, zout en peper tot een dressing. Leg de gesneden ui in de dressing.
Stap 3
Meng de sla, peterselie, tomaten, paprika en krokante stukjes pita in een kom en maak naar smaak aan met de dressing, inclusief de ui.
Stap 4
Verdeel de salade over borden en verbrokkel de feta erover. Bestrooi met de granaatappelpitjes en serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie375 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten34 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd6 g
