Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Lentestoof met hamlappen en dille
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Lentestoof met hamlappen en dille
Stap 1
Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met zout en peper. Strooi de bloem op een bord. Wentel de hamlappen door de bloem.
Stap 2
Smelt in een braadpan de boter. Bak de hamlappen in 4 min. aan beide kanten bruin aan. Neem het vlees uit de pan.
Stap 3
Fruit de sjalot in het bakvet. Schenk de wijn erbij en roer de aanbaksels met een spatel los. Leg het vlees terug in de pan. Schenk de bouillon langs de rand erbij en breng aan de kook.
Stap 4
Zet de warmtebron op een lage stand en stoof de hamlappenafgedekt in 1 uur zachtjes gaar.
Stap 5
Leg het vlees op een schaal. Roer de crème fraîche door het stoofvocht. Voeg de dille met zout en peper naar smaak toe. Schenk de saus over het vlees.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie369 kcal
- Eiwit37 g
- Koolhydraten9 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd11 g