Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Lentestoof met filodakje
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Lentestoof met filodakje
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kip in blokjes en de prei in ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Stap 2
Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en bak de kip met de kerrie in 5 minuten rondom bruin. Voeg de spinazie toe en bak tot het meeste vocht verdampt is.
Stap 3
Voeg de bouillon, crème fraîche, aardappelen, erwten en prei toe en breng aan de kook. Schenk in een ovenschaal en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Stap 4
Bestrijk een velletje filodeeg aan één kant met een beetje olie en leg in een propje op de saus. Herhaal met de rest van het filodeeg en de rest van de olie.
Stap 5
Bak in 25 minuten goudbruin en knapperig. Dek af met aluminiumfolie als het filodeeg te donker kleurt.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie581 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten40 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd11 g