Lentesalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Lentesalade
Stap 1
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Kerf met een vork in de lengte strepen aan de schilkant. Snijd de komkommer overdwars in plakjes.
Stap 2
Snijd de radijs in plakjes. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in lange dunne reepjes.
Stap 3
Doe de tuinerwten in een kom en giet er kokend heet water over. Laat 5 minuten staan.
Stap 4
Rasp ondertussen voor de dressing de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de munt in dunne reepjes.
Stap 5
Klop van het sap en rasp van de limoen, olijfolie en de helft van de munt een dressing en breng op smaak met peper en zout.
Stap 6
Schep de veldsla, wortel, komkommer, radijs, tuinerwten en mango om met de dressing en verdeel over een ruime schaal.
Stap 7
Garneer met de geitenkaas en de rest van de munt. Serveer met de crackers.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie456 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten55 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd5 g