Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Lentesalade met gerookte zalm
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Lentesalade met gerookte zalm
Stap 1
Snijd de snijbonen in ruitjes van 2 cm, schil de bospenen en snijd ze in blokjes van 5 mm. Halveer de krielaardappeltjes en kook ze met de snijbonen in een pan met ruim water in 8-10 minuten beetgaar.
Stap 2
Overgiet de erwtjes in een vergiet met kokend water en laat ze uitlekken. Schep de blokjes wortel erdoor en overgiet alles nog een keer met kokend water. Laat weer uitlekken.
Stap 3
Hak de dille fijn en snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Roer in een kom de Griekse yoghurt met mayonaise, 1-2 eetlepels water, dille en bosui en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een saus. Schep de aardappeltjes, snijbonen, erwtjes en bospeen erdoor.
Stap 4
Verdeel de sla over de borden en schep de aardappelsalade erop. Leg de plakjes zalm er losjes gevouwen op.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie395 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten36 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd4 g