Lenterisotto
Ingrediënten
Bereidingswijze Lenterisotto
Stap 1
Snijd de aspergetips schuin doormidden en blancheer samen met de tuinerwten voor 2 - 3 minuten in gezouten kokend water. Giet af en leg in een schaal met ijskoud water.
Stap 2
Verhit in een pan met dikke bodem de olijfolie op middelhoog vuur. Bak de blokjes ui glazig en schep de risotto erbij. Bak 1 minuut, schenk de witte wijn in de pan en roer tot deze is opgelost.
Stap 3
Los de groentebouillontabletten op in 900 ml water en schenk beetje bij beetje bij de risotto. Roer continu.
Stap 4
Als alle bouillon is opgenomen schep je de doperwten, aspergetips en spinazie bij de risotto. Laat 4 minuten op laag vuur pruttelen terwijl je blijft roeren.
Stap 5
Voeg vervolgens de roomboter en geraspte Parmezaanse kaas erbij. Roer tot alles goed is opgenomen.
Stap 6
Verdeel de risotto over de borden en maak af met basilicumblaadjes en fijngesneden munt. Rasp eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas over de risotto en serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie369 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten25 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd10 g