Lenterisotto met gepocheerd ei
Ingrediënten
Bereidingswijze Lenterisotto met gepocheerd ei
Stap 1
Snipper het sjalotje en halveer de plakjes ontbijtspek.
Stap 2
Smelt de helft van de boter in een pan met een dikke bodem en fruit het sjalotje zachtjes glazig. Roer de rijst erdoor en bak de korrels al omscheppend tot ze glanzen.
Stap 3
Schenk de wijn erbij en laat de rijst zachtjes sudderen tot het vocht verdampt is.
Stap 4
Voeg dan de helft van de bouillon toe en laat de rijst 15 minuten zachtjes koken.
Stap 5
Schenk er wat bouillon bij zodra het vocht verdampt is en roer regelmatig.
Stap 6
Bak intussen in een koekenpan met een klontje boter de plakjes ontbijtspek mooi knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Stap 7
Schaaf 1/3 van de kaas in dunne krullen en rasp de rest.
Stap 8
Schil de bospeen en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
Stap 9
Schep de bevroren doperwtjes met de bospeen en bosui door de risotto en schenk de resterende bouillon erbij.
Stap 10
Kook de risotto regelmatig roerend in nog 5 minuten zachtjes gaar.
Stap 11
Breng een flinke laag water met zout in een hapjespan aan de kook. Breek de eieren één voor één boven een kopje of diepe lepel en laat de eieren in het water glijden.
Stap 12
Pocheer de eieren tegen de kook aan 3-4 minuten tot het wit gestold is en het geel nog vloeibaar.
Stap 13
Neem de eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze op een bord.
Stap 14
Hak de basilicum en bladpeterselie fijn. Roer de kruiden, geraspte kaas en de resterende boter door de risotto.
Stap 15
Neem de pan van het vuur en laat de risotto heel even afgedekt staan.
Stap 16
Schep mooie bergjes risotto in diepe borden en leg er voorzichtig een gepocheerd ei op. Garneer met de plakjes spek en krullen kaas.
