Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Lemoncurd
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Lemoncurd
Stap 1
Rasp de gele schil van 1 citroen en pers alle vruchten uit. Pers150 ml citroensap uit de citroenen. Snijd de boter in blokjes.
Stap 2
Doe de suiker, boter, citroenrasp en sap in hittebestendige kom en zet die op een pan met water dat net niet kookt. De kom mag het water niet raken (au bain-marie). Laat al roerend de boter smelten.
Stap 3
Klop in een andere kom de eieren los en schenk al roerend bij het botermengsel. Verwarm op laag vuur al roerend 5 minuten, het mag niet koken. De lemoncurd is klaar als hij aan de achterkant van een lepel blijft hangen.
Stap 4
Neem van het vuur en schenk door een zeef in de gesteriliseerde pot. Laat helemaal afkoelen, de lemoncurd zal dan nog iets indikken. Bewaar in de koelkast.
Aanvullende benodigdheden
- - gesteriliseerde pot van 500 ml
Voedingswaarden
- Energie35 kcal
- Eiwit1 g
- Koolhydraten7 g
- Vet1 g