Lemon meringue pie – taart met citroen en schuim
Ingrediënten
Bereidingswijze Lemon meringue pie – taart met citroen en schuim
Stap 1
Snijd de helft van de boter in kleine blokjes.
Stap 2
Rasp en pers de citroenen.
Stap 3
Splits de eieren.
Stap 4
Meng in een kom de bloem en de blokjes boter met uw vingertoppen tot een kruimelig mengsel.
Stap 5
Voeg een paar eetlepels koud water toe en kneed alles snel tot een deegbal.
Stap 6
Laat het deeg verpakt in huishoudfolie 15 minuten in de koelkast stevig worden.
Stap 7
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 8
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van 22 cm en bekleed de vorm met het deeg.
Stap 9
Druk het deeg aan de rand goed aan.
Stap 10
Prik het deeg op de bodem elke centimeter in met een vork.
Stap 11
Bak de taartbodem in de oven in 15-20 minuten gaar.
Stap 12
Neem de taartbodem uit de oven en schakel de oventemperatuur terug naar 150°C.
Stap 13
Breng in een pan een vierde water met het citroensap, de citroenrasp en een derde van de suiker aan de kook en los al roerende de suiker op.
Stap 14
Roer in een kommetje de maïzena met de rest van het water tot een papje en voeg dit al roerende aan het citroenmengsel toe.
Stap 15
Breng het mengsel al roerende weer aan de kook en laat het in 1 minuut zachtjes koken tot het een vla wordt.
Stap 16
Neem de pan van het vuur en roer de eidooiers en tot slot ook de overige boter erdoor.
Stap 17
Strijk de citroenvla in de taartbodem uit.
Stap 18
Klop in een schone kom de eiwitten zo stijf dat er pieken ontstaan.
Stap 19
Voeg dan al kloppend beetje bij beetje de rest suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit stevig wordt en gaat glanzen.
Stap 20
Strijk de meringue over de vulling uit, de vulling moet helemaal bedekt zijn.
Stap 21
Schuif de taart in de oven en bak de taart 40 minuten tot de meringue bleekbeige van kleur is en stevig aan de buitenkant.
Stap 22
Van binnen moet de meringue nog zacht zijn.
Stap 23
Laat de taart afkoelen tot lauwwarm of koud.
