Lemon curd-cheesecake
Ingrediënten
Bereidingswijze Lemon curd-cheesecake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150ºC. Hak de kandijkoekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de helft van de boter en meng door de koekkruimels. Bekleed de ingevette taartvorm met bakpapier en verdeel het kruimelmengsel over de bodem. Druk goed aan. Bak de bodem circa 10 minuten in de oven.
Stap 2
Klop intussen de roomkaas los met 200 gram suiker en de vanillesuiker. Voeg de crème fraîche toe en roer goed door. Voeg vervolgens 3 eieren en de rasp van 1 citroen toe.
Stap 3
Neem de bodem uit de oven en schenk het roomkaasmengsel erop. Bak de taart circa 50 minuten in de oven.
Stap 4
Verhit de overige citroenrasp met het citroensap, de rest van de boter en de overige suiker in een (steel)pan en laat smelten.
Stap 5
Klop de overige 2 eieren los in een kom. Giet het boter-citroenmengsel al roerend langzaam bij de eieren, om stollen te voorkomen. Schep deze lemon curd terug in de pan en laat koken tot het mengsel de dikte van vla heeft. Laat de lemon curd goed afkoelen.
Stap 6
Neem de cheesecake uit de oven en laat afkoelen. Verdeel de lemon curd over de cheesecake zodra ze allebei zijn afgekoeld.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - taartvorm
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie865 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten71 g
- Vet58 gWaarvan verzadigd36 g