Lekkerbekje met oosterse zomerstamppot
Ingrediënten
Bereidingswijze Lekkerbekje met oosterse zomerstamppot
Stap 1
Klop de ingrediënten voor het beslag met 200 ml water door elkaar tot een dun beslag. Laat even staan en klop nogmaals door. Spoel de visfilets af en droog ze met keukenpapier. Bestrooi licht met zout en bestrijk met een kwastje rondom met het beslag.
Stap 2
Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet ze af en stamp met de melk en boter tot een puree. Houd de puree warm. Verwarm de oven voor op 60ºC.
Stap 3
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoge stand. Als een druppel beslag direct sissend komt bovendrijven, is de olie heet genoeg. Leg 2 visfilets tegelijk rustig in de olie en frituur in circa 2 minuten goudbruin. Schep uit de pan en houd warm in de oven, tot de andere filets gebakken zijn.
Stap 4
Blancheer de taugé kort onder kokend water. Laat uitlekken en schep met de paksoi door de puree. Bestrooi met de bosui en serveer direct met de lekkerbekjes.