Leek and turkey pie - pastei met kalkoen en prei
Ingrediënten
Bereidingswijze Leek and turkey pie - pastei met kalkoen en prei
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Vet de ovenschaal in met boter.
Stap 3
Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
Stap 4
Snijd de prei in ringen van een halve cm.
Stap 5
Ontdooi het blader deeg.
Stap 6
Klop het ei los.
Stap 7
Kruid de blokjes kalkoen met zout, peper en nootmuskaat en verdeel ze met de ham, preiringen en tijm in de ovenschaal.
Stap 8
Schenk de room erover en leg hier en daar nog een klontje boter.
Stap 9
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op het werkvlak en rol ze uit tot een ronde lap die iets groter is dan de ovenschaal.
Stap 10
Dek de ovenschaal af met het deeg en druk het op de rand van de schaal vast.
Stap 11
Steek met een appelboor in het midden drie rondjes uit.
Stap 12
Garneer het deeg eventueel met blaadjes gesneden uit het overgebleven deeg en bestrijk het met het ei.
Stap 13
Strooi er een beetje zout over.
Stap 14
Zet de schaal een richel onder het midden in de oven en bak de pie in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
