Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Lauwwarme pompoensalade met paddenstoelen en balsamico
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Lauwwarme pompoensalade met paddenstoelen en balsamico
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Borstel de pompoen schoon, verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel.
Stap 2
Snijd het vruchtvlees in repen en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd grote exemplaren in kwarten.
Stap 3
Schep de pompoen om met de paddenstoelen, knoflook, venkelzaad, olijfolie en de balsamicoazijn en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Gaar ongeveer 30 minuten in de oven, tot de pompoen zacht is en aan de uiteinden begint te kleuren. Schep halverwege om.
Stap 4
Verdeel de rucola over een grote schaal. Laat het pompoenmengsel iets afkoelen en schep over de sla. Controleer de makreelfilet op graten en verdeel over de salade.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie316 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten6 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd5 g