Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Lauwwarme linzensalade met makreel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Lauwwarme linzensalade met makreel
Stap 1
Verwarm de oven op 210 °C. Verdeel de ovengroenten over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met 2 el olie en de gedroogde dragon.
Stap 2
Breng op smaak met zout. Bak de groenten in 20 - 25 minuten beetgaar.
Stap 3
Verwarm in een pan de linzen 10 minuten in eigen vocht zonder dit te laten koken. Snijd intussen de augurken in plakjes.
Stap 4
Maak en dressing van 1 el augurkenvocht uit de pot, de rest van de olie, mosterd, honing, zout en versgemalen peper. Schep de linzen om met de dressing en de plakjes augurk.
Stap 5
Giet de makreelfilets af en verwijder indien aanwezig de graten. Schep de linzen op 4 borden en verdeel er de ovengroente over.
Stap 6
Snipper er de makreel op. Bestrooi met versgemalen peper.