Lauwwarme aardappel-aspergesalade met gepocheerd ei
Ingrediënten
Bereidingswijze Lauwwarme aardappel-aspergesalade met gepocheerd ei
Stap 1
Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Laat uitstomen en snijd in blokjes.
Stap 2
Meng de rode peper met de yoghurt, mayonaise en mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Kook de asperges in 5-7 minuten beetgaar en snijd ze in schuine stukjes van 3 cm. Schep de dressing door de aardappels.
Stap 3
Blancheer de doperwten, giet ze af en meng door de sla. Spatel de asperges, kappertjes en sla met erwtjes door de aardappels.
Stap 4
Verhit de boter en bak de panko goudbruin. Breng water met een scheutje azijn aan de kook. Roer het water tot een draaikolkje en breek hierin 1 ei. Gaar circa 3 minuten en schep het ei uit de pan in koud water. Herhaal deze stappen met de overige eieren.
Stap 5
Verdeel de salade over 4 borden, leg een gepocheerd ei erop en snijd open zodat het zachte eigeel over de salade loopt. Bestrooi met de krokante panko.