Lasagne van aubergine met geitenkaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Lasagne van aubergine met geitenkaas
Stap 1
Bestrooi de plakken aubergine met zout en besprenkel met olijfolie. Verhit de grillpan, leg de aubergineplakken naast elkaar erin en gril 3-5 minuten per kant.
Stap 2
Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Roer de tomaten erdoor en laat zonder deksel 10 minuten zachtjes koken.
Stap 3
Roer de fijngehakte salie door de saus en breng op smaak met peper. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 4
Verdeel een kwart van de tomatensaus over de ovenschaal. Leg een derde van de aubergineplakken en een derde van de geitenkaas erop. Maak zo nog 2 lagen. Eindig met een laag tomatensaus en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Stap 5
Bak de lasagne in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin. Garneer met blaadjes salie.
Aanvullende benodigdheden
- - grillpan
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie495 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten21 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd15 g