Lasagne met mozzarella
Ingrediënten
Bereidingswijze Lasagne met mozzarella
Stap 1
Dep de mozzarella bollen droog en snijd deze in plakken.
Stap 2
Doe dit ook met de tomaten.
Stap 3
Bak het gehakt in een hapjespan zachtjes tot er wat vet vrijkomt, draai dan het vuur hoger en bak het gehakt al omscheppend rul.
Stap 4
Schep de groenten erdoor en roerbak nog 2 minuten.
Stap 5
Strooi de oregano en wat zout en versgemalen zwarte peper erover en schep de tomaten met het sap door het gehaktmengsel.
Stap 6
Breng dit al roerende aan de kook en laat de saus 15-20 minuten zachtjes sudderen tot het een lekkere pastasaus wordt.
Stap 7
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 8
Verdeel een beetje van de saus op de bodem van de schaal en leg dan een laag lasagnebladen in de schaal.
Stap 9
Verdeel hierover een derde van de saus en leg daarop weer een laag lasagnebladen.
Stap 10
Verdeel hierover weer een derde van de saus en leg hierop een derde van de mozzarellaplakken.
Stap 11
Dek het geheel af met lasagnebladen en verdeel de rest van de saus erover.
Stap 12
Leg hierop de rest van de mozzarellaplakken en daarop de plakken tomaat.
Stap 13
Strooi wat zout en peper over de mozzarella en tomaat en druppel de olijfolie erover.
Stap 14
Schuif de schaal in de oven en bak de lasagne in 25-30 minuten gaar.
Stap 15
Laat de lasagne uit de oven 10 minuten rusten, dan is de lasagne beter te verdelen.
