Lasagne met groene groenten, bosui en ricotta
Ingrediënten
Bereidingswijze Lasagne met groene groenten, bosui en ricotta
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de courgette met olijfolie en bestrooi met zout. Verhit de grillpan en rooster de courgetteplakken aan beide kanten tot er grillstrepen ontstaan.
Stap 2
Smelt voor de saus de boter en voeg de knoflook en het witte deel van de bosui toe. Voeg de bloem toe, roer tot een roux en laat 3 minuten garen. Roer de bouillon en kookroom in delen erdoor en bind tot een dikke saus. Roer de tuinbonen en doperwten erdoor. Voeg de munt en naar smaak citroenrasp en -sap toe.
Stap 3
Schep een laag saus in de ovenschaal. Leg daarop lasagnebladen en bestrijk met ricotta. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Verdeel nog een laag saus erover en leg de helft van de courgette erop. Maak weer een laag van lasagnebladen, ricotta, kaas en saus. Eindig met courgette, ricotta en Parmezaanse kaas.
Stap 4
Zet de lasagne circa 20 minuten in het midden van de oven. Bestrooi na 10 minuten met de pijnboompitten. Neem de lasagne uit de oven en bestrooi voor het serveren met de overige bosui. Garneer met munt.
Aanvullende benodigdheden
- - grillpan
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie1160 kcal
- Eiwit48 g
- Koolhydraten118 g
- Vet53 gWaarvan verzadigd28 g
![Smakelijk eten!](https://d3r3h30p75xj6a.cloudfront.net/static-images/deka/web/smakelijk-eten-dark-s.png)