Lasagne met gegrilde groenten
Ingrediënten
Bereidingswijze Lasagne met gegrilde groenten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de wortel julienne fijn en pel de knoflook. Verwarm een koekenpan met 2 el olijfolie en bak de wortel aan. Pers er de knoflook boven en bak 3 minuten.
Stap 2
Voeg de passata toe en laat op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 3
Verhit de grillpan. Snijd de courgette over de lengte in plakken van een halve cm. Bestrijk met 1 el olijfolie en bestrooi met zout en versgemalen peper. Grill de courgette 2 minuten per kant tot mooie grillstrepen ontstaan.
Stap 4
Halveer de paprika, verwijder de stengel en zaadlijsten. Snijd de paprika in repen, bestrijk met 1 el olijfolie en grill ze in de grillpan 3 minuten per kant tot ze zacht zijn en grillstrepen ontstaan.
Stap 5
Snijd de mozzarella in dunne plakken en laat uitlekken op keukenpapier. Schep een derde van de passata in de ovenschaal, gevolgd door een derde van de lasagnebladen.
Stap 6
Verdeel er de courgette over. Dek af met een derde van de lasagnebladen, passata, een laag paprika, de laatste lasagnebladen en eindig met de passata. Verdeel er de mozzarella over. Rasp de kaas.
Stap 7
Strooi er de grana padano kaas over en gaar de lasagne in 35 minuten in de oven.