Lasagne met courgette en gehaktsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Lasagne met courgette en gehaktsaus
Stap 1
Snijd de tomaten in plakken.
Stap 2
Snijd de winterwortel en bleekselderij in kleine blokjes.
Stap 3
Snipper de knoflook.
Stap 4
Snijd de courgette in dunne plakken en de mozzarella in hele dunne plakken.
Stap 5
Rasp de Parmezaanse kaas.
Stap 6
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de spekblokjes zachtjes uit.
Stap 7
Schep de ui, knoflook, wortel en bleekselderij erdoor en bak alles in 2-3 minuten zachtjes glazig.
Stap 8
Voeg het gehakt toe en bak dit op hoger vuur al omscheppend rul.
Stap 9
Schep de tomatenpuree erdoor en bak alles nog 1 minuut.
Stap 10
Schenk dan de wijn en bouillon erbij en voeg wat zout en peper toe.
Stap 11
Laat het geheel 30-40 minuten zachtjes sudderen tot het een saus wordt.
Stap 12
Maak intussen de bechamelsaus: smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
Stap 13
Laat de bloem 1-2 minuten pruttelen.
Stap 14
Schenk er de helft van de melk bij en roer alles met een garde tot een gladde saus.
Stap 15
Schenk er al roerende scheut voor scheut de resterende melk bij.
Stap 16
Voeg zout, peper en wat nootmuskaat toe en laat de bechamelsaus 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 17
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 18
Bouw de lasagne op: schep een dun laagje gehaktsaus op de bodem van de schaal en dek dit af met een laag lasagnebladen.
Stap 19
Schep hierop weer een laag gehaktsaus met daarop een laagje courgettes met wat zout en peper en een beetje bechamelsaus.
Stap 20
Leg hierop een laag lasagnebladen en herhaal deze volgorde nog 2 keer.
Stap 21
Strijk op de laatste laag lasagnebladen de resterende bechamelsaus uit en leg de laatste plakken courgette met de plakken mozzarella en de plakken tomaat erop.
Stap 22
Strooi de Parmezaanse kaas erover.
Stap 23
Bak de lasagne in de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
Stap 24
Laat de lasagne uit de oven zeker 15 minuten rusten.
Stap 25
Daardoor wordt het gerecht iets steviger.
