Lasagne met broccoli en zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Lasagne met broccoli en zalm
Stap 1
Laat de zalmfilets en broccoli in ongeveer 30 minuten half ontdooien tot ze snijdbaar zijn. Snijd de filets dan in blokjes van 1 cm en de broccoli in kleinere roosjes. Snijd de helft van de tomaten in plakken en de rest in vieren.
Stap 2
Snijd de bosui in dunne ringetjes en snijd de basilicum fijn. Roer in een kom de ricotta los met 2 eetlepels water en roer de geraspte kaas, bosui, basilicum en versgemalen peper erdoor.
Stap 3
Snijd de lasagnevellen op maat van de schaal. Bedek de bodem van de schaal met lasagnevellen en bestrijk ze dun met het ricottamengsel. Verdeel er een derde van de zalmblokjes, broccoliroosjes en partjes tomaten over. Leg hierop weer een laag lasagnevellen, bestrijk met ricottamengsel en verdeel er wederom een derde van de zalm, broccoli en tomatenpartjes over.
Stap 4
Herhaal deze volgorde nog één keer en dek af met de resterende lasagnevellen. Strijk de laatste ricotta er royaal over uit. Leg hierop de tomatenplakken en druppel er olijfolie over. Dek af met folie en bewaar de lasagne tot gebruik (max. 2 dagen) op de koudste plek in de koelkast.
Stap 5
Schuif de lasagne een richel onder het midden van de oven. Schakel de oven in op 200°C en bak de lasagne in 30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een groene salade. Schuif je de lasagne zo uit de koelkast in de oven, reken dan op een wat langere baktijd (ca. 35-40 minuten)
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie700 kcal
- Eiwit44 g
- Koolhydraten40 g
- Vet39 gWaarvan verzadigd18 g