Langzaam gegaarde zalm met sugarsnaps
Ingrediënten
Bereidingswijze Langzaam gegaarde zalm met sugarsnaps
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd 1 cm van de onderkant van de bimi. Maak de sugarsnaps schoon. Halveer de artisjok.
Stap 2
Rasp de schil van één citroen en pers de vrucht uit. Halveer de andere citroen. Snijd de helft van de dille en basilicum fijn.
Stap 3
Meng het citroenrasp- en sap met de olijfolie en gesneden dille en basilicum en mix met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Leg de zalmfilet op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de kruidenolie over de zalm.
Stap 5
Spoel de kikkererwten af onder koud water en leg de bimi, sugarsnaps, cherrytomaten en artisjok naast de zalmfilet op de bakplaat.
Stap 6
Knijp het sap van de citroen uit over de groenten. Leg de citroen er op de bakplaat bij. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Plaats de bakplaat 20 minuten in de oven tot de zalm gaar is.
Stap 8
Hak intussen de rest van de dille en basilicum grof. Haal de bakplaat uit de oven, garneer met de dille en basilicum en serveer.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie579 kcal
- Eiwit32.3 g
- Koolhydraten16.4 g
- Vet40.6 gWaarvan verzadigd7.1 g