Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Langzaam gegaarde stoofschotel uit de oven
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Langzaam gegaarde stoofschotel uit de oven
Stap 1
Schakel de oven in op 175°C. Schil de pastinaak en de wortel en snijd het in blokjes van 1-2 cm. Snijd de ui in partjes. Snijd de knoflook in plakjes.
Stap 2
Meng in een kom paprikapoeder met kaneel, tijm, wat zout, versgemalen peper en olijfolie.
Stap 3
Snijd de fricandeau in stukken van ca. 4 cm en schep door dit kruidenmengsel. Schep ook pastinaak, wortel, ui en knoflook erdoor. Schenk de wijn en fond erbij.
Stap 4
Verdeel het vlees-groentemengsel in de braadslede en schuif deze in de oven. Steek de vleesthermometer in een stuk vlees.
Stap 5
Stoof het vlees en de groenten in ongeveer 45-60 min gaar. Schep af en toe om. Het vlees is goed als het een kerntemperatuur van 70°C heeft.
Aanvullende benodigdheden
- - braadslede
- - vleesthermometer
Voedingswaarden
- Energie290 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten15 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd2 g