Langzaam gegaarde lamsbout (zonder been)
Ingrediënten
Bereidingswijze Langzaam gegaarde lamsbout (zonder been)
Stap 1
Laat het vlees ten minste 1 uur op kamertemperatuur komen. Rasp de schil van de citroen. Pers 2 tenen knoflook. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn.
Stap 2
Meng in een kom met het citroenrasp, de knoflook en 75 gr boter tot kruidenboter. Breng op smaak met zout.
Stap 3
Wrijf de lamsbout in met kruidenboter en laat ten minste 8 uur marineren.
Stap 4
Snijd de winterpeen in schuine plakken, de ui in praten, de bleekselderij in boogjes en de prei in repen. Plet de resterende tenen knoflook. Verhit de barbecue tot 160ºC.
Stap 5
Braad de lamsbout rondom goudbruin aan op het rooster van de barbecue.
Stap 6
Verdeel intussen de peen, ui, bleekselderij, prei en knoflook over de braadslee en schenk er de rode wijn bij.
Stap 7
Leg de lamsbout op de groenten en gaar in ongeveer 45 minuten op de barbecue. Bedruip het vlees 3 keer met braadvocht.
Stap 8
Laat het vlees onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Stap 9
Druk intussen de groenten goed uit met een houten lepel in een zeef en vang het vocht uit de braadslee op.
Stap 10
Laat dit in een steelpan tot een derde inkoken tot jus en voeg de resterende koude boter toe. Breng indien nodig op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 11
Serveer het vlees met de jus.
Aanvullende benodigdheden
- - braadslee
Voedingswaarden
- Energie685 kcal
- Eiwit38 g
- Koolhydraten13 g
- Vet46 gWaarvan verzadigd25 g