Langzaam gegaarde fricandeaurollade met appel
Ingrediënten
Bereidingswijze Langzaam gegaarde fricandeaurollade met appel
Stap 1
Laat de fricandeaurollade op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Snijd de knoflook in plakjes.
Stap 3
Knip de takjes rozemarijn in toefjes.
Stap 4
Laat de boter smelten.
Stap 5
Bestrijk de fricandeaurollade rondom in met boter en leg de rollade in de braadslede.
Stap 6
Snijd elke appel in 8 parten en verwijder de klokhuizen.
Stap 7
Schep in een kom de appelparten om met knoflookplakjes, rozijnen, kaneel en toefjes rozemarijn en verdeel dit mengsel rond de rollade.
Stap 8
Schenk de wijn en bouillon op de bodem van de braadslede.
Stap 9
Steek de vleesthermometer tot in het midden van de rollade.
Stap 10
Schuif de braadslede in de oven en schakel de oven in op 175°C.
Stap 11
Verwarm de rollade tot de thermometer een kerntemperatuur van 65-70°C aangeeft, dit duurt 1.5 -2 uur.
Stap 12
Bedruip tussendoor af en toe met wat braadvocht.
Stap 13
Laat de rollade op een plank rusten onder aluminiumfolie en schep het appelmengsel in een warme schaal en houd warm.
Stap 14
Schenk het braadvocht in een wijde pan en kook op hoog vuur in tot een jus.
Stap 15
Serveer de fricandeau in dunne plakken met het appelmengsel, aardappelpuree en spruitjes.
Stap 16
Geef de jus erbij.