Lamstajine met verse abrikozen
Ingrediënten
Bereidingswijze Lamstajine met verse abrikozen
Stap 1
Snijd de lamslappen in grove stukken en laat het op kamertemperatuur komen. Snipper de ui. Rasp de gember. Hak de peterselie fijn. Verwarm ruim de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de stukken lamsvlees in 3-4 minuten rondom bruin. Verdeel de ui ertussen en bestrooi het vlees met zout, royaal versgemalen zwarte peper, gember, kaneel en saffraan. Schenk er zoveel warm water bij dat het vlees net niet onder staat. Stoof het vlees met het deksel schuin op de pan in 1,5 uur zachtjes gaar. Roer regelmatig.
Stap 2
Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten. Verdeel de abrikozen tussen het lamsvlees en schep de honing erdoor. Laat alles nog 10-15 minuten onafgedekt sudderen tot de abrikozen zacht zijn en het vlees is omhuld met een saus.
Stap 3
Rooster de amandelen in een koekenpan met een beetje olijfolie rondom goudbruin. Schep het lamsvlees met abrikozen in een voorverwarmde tajine of schaal en strooi de amandelen en peterselie erover.
